03 februára, 2010

Z kuchynského "špeciálu"

...tá kuchyňa nie je ani taká nepriateľská za akú ju považujem, myslím, že ma má rada, aj keď ja ju nie. Teda aby som jej nekrivdila, dajú sa v nej robiť rozmanité veci, nechám to na vašu fantáziu , ale keď ju musím využívať na veci, na ktoré je určená, tak ju za "kamošku" nepovažujem.

kapusta

Ale aj tu sa dajú nájsť objekty, ktoré nie sú len stráviteľné, ale aj fotogenické a tak sa ten čas, strávený v nej, dá spríjemniť, ale aj nekonečne predĺžiť, poprípade niečo pripáliť .

kapusta2

Takže upozorňujem...fotenie v kuchyni počas varenia, len na vlastné riziko...síce šikovná ženská, v nej zvládne 10 vecí naraz, ktoré muž ani nepostrehne, nieto ešte zopakuje, ale predsa...využívať plynové horáky ako zdroj svetla, nie je zrovna najrozumnejšie .

kapusta3

Tipy na fotenie v kuchyni...všetko čo tam máte, zásadne pred začatím konzumácie, a pred koncom dátumu trvanlivosti, treba vedieť rozlíšiť, čo je fotogenické aj za surova alebo aj za živa...ak nemáte predstavu, tak napríklad také bylinky, pestované priamo v kvetináči na parapete kuchynského okna. Tiež si dávajte pozor na kombináciu potravín...aj keď mletá štiplavá paprika by spravila pekný efekt napríklad na povrchu polievky, nikdy neviete kto a kedy sa k tomu tanieru dostane...ďaľší nie pekný následok toho, aké nebezpečné je fotenie v kuchyni.

kapusta4

Z nebezpečenstvami by som mohla pokračovať, určite by to boli nesmierne cenné rady, ale zas Vás nechcem úplne odradiť, časom a tréningom prídete načo si dať pozor, čo radšej hneď zjesť a čo len nafotiť a tváriť sa aké to bolo chutné pritom najbližšie k tomu jedlu bol len objektív Vašej zrkadlovky...

kapusta5

Ale kuchynský "špeciál" je neskutočný tréning na kompozíciu, a to teraz bez srandy, skúste sa na jedlo pozrieť aj inak ako len s hladným žalúdkom, budete vidieť oveľa, oveľa viac a aj čínska kapusta nadobudne línie, ktoré nikto neodmietne, a poprosí o ďaľšiu porciu .

If you can organize your kitchen, you can organize your life.